Genarps IF

Referat: AIF Barrikaden - Genarps IF

Startuppställning: Martin P - Jesper T, André R, Hampus J, Robert M - Fredrik G, Mats J,
Albin, David C - Omar och Kristoffer. Vi gjorde endast 2 byten - båda p.g.a. skador David ut och Johan in efter 24 min och Albin ut och Johan in efter 56 min.

Så kom då första serieförlusten för något av våra seniorlag. Matchen började annars mycket bra för vår del med massor av klara chanser första halvtimmen medan de bara hade 2 chanser på hela halvleken (om än väldigt farliga sådana). På 2 av chanserna gjorde vi mål och båda efter otroligt vackra anfall. På det första trillade vi oss igenom på ett tillslag tills Omar kunde friställa Kristoffer som säkert slog in ettan. Vid det andra målet gjorde Kristoffer en typisk Kristofferlöpning han gick förbi spelare efter spelare tills han kom ner till kortlinjen varifrån han lyfte in bollen till Omar som bara behövde sätta foten till bollen. Strax innan paus borde vi satt trean men Johan E blev alldeles för osjälvisk när han kom helt fri med målvakten och försökte sig på en passning som blev helt misslyckad istället för att skjuta själv.

I andra halvlek satte de in några nya spelare (A-lags?) bl.a. två på topp som vi hade oerhört svårt att hänga med när de satte fart. Genarp tog nu över helt och vi fick i stort sett aldrig tag i bollen utan blev konstant tillbakapressade och jag räknade till hela 11-0 till dem i klara målchanser och 7-0 i hörnor. Ändå dröjde det ända till 66:e min innan de gjorde sitt första mål. De hade då hunnit med att missa en straff (stolpens utsida) precis innan. Nu gick det fort. Nio minuter senare stod det 2-3 och i 87:e min satte de den definitiva spiken i kistan när de fastställde slutresultatet till 2-4.

Deras seger var odiskutabel och kunde blivit mycket större även om vi som sagt började bäst.

Till sist några ord om domaren som var något av det sämsta man någonsin sett. Vi fick 6 varningar (de inga) i en mycket snäll match där det fulaste var 2 satsningar (från samme man!) från deras sida efter att man tappat bollen. (ingen åtgärd från domaren) Strafförseelsen skedde 2 m utanför straffområdet och domaren var dessutom helt ute och reste vid ett otal andra tillfällen.